Špaček obecný

Špaček obecný

Špaček je o něco menší než kos. V České republice hnízdí na celém území, hlavně v nížinách a pahorkatinách, ale ojediněle i vysoko v horách. Hojný pták na vesnicích a v menších městech – v zahradách, parcích a listnatých lesích. Samička snáší 4–6 slabě lesklých, jednobarevně světle modrých vajec. Hnízdí v přirozených dutinách stromu, ale též i v dutinách zdí nebo pod střechou domů. O dutiny svádějí špačci někdy tuhé boje s jinými špačky či vrabci. Vyvěšováním budek jim pomůže zkrátit čas s hledáním hnízdiště. Budku vyvěšujeme do výšky cca. od 3 do 6 metrů od země tak, aby vletový otvor byl volně přístupný a nebyl nasměrován proti přímému odpolednímu slunci.  Každoročně na konci léta odstraníme staré hnízdo a důkladně vyčistíme vnitřní prostor budky. Více informací

504,13 Kč
cena bez DPH
610 Kč
cena s DPH