Kulíšek nejmenší

Kulíšek nejmenší

Kulíšek je střízlíkem mezi sovami. Je velký asi jako špaček, čemuž odpovídá i velikost budky. Kulíšek obývá lesnaté oblasti středních a vyšších poloh, nejvíce je rozšířený v jižních a západních Čechách. Nejčastěji vyhledává starší jehličnaté porosty s výskytem holin a mladých pasek. Samička snáší 4 - 8 vajíček v dubnu až květnu většinou do datlích dutin. Budky mají nahradit tato hnízdiště. Budky vyvěšujeme na hladké kmeny bez větví do výšky nejméně 6 metrů od země. Po zavěšení ještě budku přes zadní stěnu připevníme ke kmeni stromu pomocí vrutů. Je důležité, aby ptáci měli k budce volný přílet. Sovy si svá hnízda nevystýlají, tak že je nutné na dno budky umístit dostatečnou vrstvu výstelky ze slámy, dřevní drti, hoblin nebo suchého listí. Jednou za rok, nejlépe na podzim,  kontrolujeme technický stav budky vč. jejího upevnění a množství výstelky. Čištění stačí provádět jednou za 3 roky. Více informací

471,07 Kč
cena bez DPH
570 Kč
cena s DPH