Kavka obecná

Kavka obecná

Kavka obecná je svým zbarvením peří podobná vráně, velikostně je však o něco menší cca. jako holub nebo hrdlička. Osidluje lesy, skály, pastviny, ale i vesnice a velká města v blízkosti člověka. Hnízdí v koloniích v průběhu dubna až června, kdy samice snáší 4 - 6 vajec. Živý se převážně hmyzem, slimáky, pavouky nebo mršinami, dále pak rostlinnou potravou - obilím, ovocem nebo bobulemi. V České republice se jedná o silně ohrožený a zvláště chráněným druh. Hnízdní budky je tedy doporučováno vyvěšovat zejména v blízkosti městských domů po revitalizaci nebo přímo na nich, kde kavky měly svá původní hnízdiště.

661,16 Kč
cena bez DPH
800 Kč
cena s DPH